Koji trgovci poštuju "Etički kodeks" ?

Potrošači jeste li zamijetili na trgovinama i u prostorima trgovca znak "Etički kodeks" i slogan "SVAKI CENT SE BROJI, SVAKA KUNA SE RAČUNA"? Ta vizualna identifikacijska oznaka - logotip i slogan se postavlja na prodajna mjesta i mjesta pružanja usluga odnosno na internetske stranice. To uključuje i postavljanje vizualne identifikacijske oznake i prilikom provođenja marketinških aktivnosti u vrijeme prilagodne uvođenja eura u RH.

To je period do 31.12.2023. godine.

Etički kodeks je namijenjen svakom poslovnom subjektu u nefinancijskom i financijskom sektoru, koji radi u Republici Hrvatskoj i posluje u izravnom odnosu s potrošačima.

Ne zapazite li taj logo na trgovini, banci, prostorima pružanja usluga i slično, NE ULAZITE I NE SKLAPAJTE POSLOVE S TIM TRGOVCIMA, jer to je prvi znak da ne posluju pošteno u vrijeme uvođenja eura.

Internetski portali trgovačkih lanaca nemaju na dan 18.10.2022. logotip o slogan na stranicama u što se možemo uvjeriti:

Lidl Hrvatska - www.lidl.hr

Naslovnica | Kaufland

KTC – Već 30 godina birate mudro!

Plodine

SPAR i INTERSPAR Hrvatska: mi smo tu za Vas

Eurospin Hrvatska | Pametna kupnja

Kupujte u dm online shopu | dm Hrvatska

Jedino internetski portal Konzuma ima logotip "Etički kodeks", ali ni tu nema slogana "SVAKI CENT SE BROJI, SVAKA KUNA SE RAČUNA":

Naslovnica - Konzum